A+ A A-

Mostar: Besraman atak na Tere Jahja džamiju

tere-jahja-dzamijaU noći sa 7/8 januar 2013.g. nepoznati počinioci provalili su u Tere Jahja džamiju na Carini i tom prilikom otuđili džamijsku kasu u kojoj nije bilo više od 5 KM. Mjesni imam Džafer ef. Šehić  pred sabah namaz našao je obijena vrata i skupa sa džematlijama  evidentirao otuđenje džamijske kase. 

Nakon prošlogodišnjih iskustva,  kada je na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar obijeno nekoliko džamija, mostarski džemati ne praktikuju u džamijskim kasama držati novac, kako bi spriječili da koristoljublje bude motiv ovakve vrste krivičnih djela. Medžlis Islamske zajednice je ovaj atak na vjerski objekat prijavio nadležnim organima Policijske uprave Mostar.

U Policijskoj upravi su nam potvrdili prijem krivične prijave i kazali kako će nadležne službe provesti zakonom predviđene procedure. Medžlis Islamske zajednice Mostar očekuje od nadležnih policijskih organa da brzo i efikasno otkriju vinovnike ovog besramnog čina, a od Tužilaštva da im izrekne  najoštrije zakonom predviđene mjere.

(www.miz-mostar-com)