Promo banner

A+ A A-

Seminar „Snaga porodice“ održan u Tuzli

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/17-04-2019-02-seminar-tuzla

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, Odjela za brak i porodicu i organizacije World Vision od 12-14. aprila  2019. godine u Tuzli je održan seminar sa radionicama pod nazivom „Snaga porodice“.

Učesnici seminara bili su koordinatorice odjela za brak i porodicu i koordinatori za rad s mladima iz 13 medžlisa Muftijstva tuzlanskog.

Na otvaranju seminara učesnicima su se obratile dr. Safija Malkić, šefica Odjela za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH i mr. Nikica Lubura-Reljić, koordinatorica projekta u ime World Visiona.

U okviru seminara održano je 10 sesija, a voditelji radionica bili su dr. Safija Malkić, mr. Nikica Lubura-Reljić, prof. Hasiba Saračević, Amina Đulović, hafiz Abdullah Kapo, Hamdija-ef. Islamović  i Emir-ef. Brašnjić.

Cilj seminara „Snaga porodice“ je upoznavanje sa metodologijom koja podrazumijeva rad sa porodicama kako bi im se pomoglo u oblikovanju pristupa i odgovora na izazove i pitanja s kojima su suočeni. Na kraju seminara učesnicima su dodijeljeni certifikati.

Planirano je da se održi i drugi ovakav seminar na kojem će učestvovati predstavnici ostalih medžlisa Muftijstva tuzlanskog.