Promo banner

A+ A A-

Susret sa učesnicima konkursa za izradu ilmihala za 1. nivo mektebske pouke

  • 0101

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na 41. redovnoj sjednici, održanoj 25. januara 2018. god., donio je odluku o raspisivanju konkursa za izradu Ilmihala za prvi, drugi i treći nivo mektebske pouke.

Nakon sprovedene konkursne procedure za izradu i odabir najboljeg ilmihala za mektebsku pouku, dana 13. septembra tekuće godine, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta mr. Nusret-ef. Abdibegović upriličio je susret i prijem za autore koji su učestvovali i čiji radovi su ispunjavali uslove konkursa za izradu Ilmihala za prvi nivo mektebske pouke. Prijemu su prisustvovali autor odabranog Ilmihala 1 mr. Ibrahim-ef. Softić, grupa imama medžlisa Islamske zajednice Zenica na čelu sa glavnim imamom mr. Jakub-ef. Salkicom, Ismail-ef. Jusufović, Sedin-ef. Hibović, Muhamed-ef. Bilčević i mr. Reuf-ef. Ibreljić, te grupa imama medžlisa Islamske zajednice Sarajevo; hfz. mr. Maid-ef. Ibrahimović, mr. Suad-ef. Balić i Amel-ef. Muminović. Prijemu je prisustvovao i šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade dr. Enes-ef. Svraka.

Direktor Uprave mr. Nusret-ef. Abdibegović izrazio je dobrodošlicu i zahvalnost gostima na dolasku, te ukratko upoznao sa završenom procedurom i rezultatima konkursa za odabir najboljeg ilmihala 1. Također, direktor je prisutnima uputio riječi zahvale za učešće na konkursu, te čestitao na uloženom trudu i postignutom rezultatu.

Gosti su iskoristili priliku da se zahvale na prijemu i ukazanoj časti i izrazili zadovoljstvo transparentnošću i načinom odabira najboljih ilmihala, te svojim učešćem na pomenutom konkursu. Također, upoznali su se sa odabranim ilmihalom za prvi nivo mektebske pouke i uputili čestitke autoru Ilmihala 1 mr. Ibrahim-ef. Softiću.

Obzirom, da je Uprava za vjerske poslove Rijaseta - Odjel za mektebsku nastavu i mlade, obnovila Konkurs se za izradu Ilmihala 2. i 3. koji je otvoren do kraja 2018. god., direktor Uprave je pozvao prisutne imame i izrazio nadu da će oni, kao i drugi autori i imami sa područja drugih muftiluka uzeti učešća na konkursu i ponuditi kvalitetne radove.