A+ A A-

Održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Studentskog centra IZ u BiH

20 04 2018 05 stutentski centar iz

Konstituirajuća sjednica Upravnog odbora Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je u utorak 17. aprila 2018/1.ša’bana 1439. godine.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini donio je Odluku o formiranju Studentskog centra IZ u BiH na sjednici održanoj 8. marta, a na sjednici održanoj 29. marta 2018. godine imenovao je Upravni odbor Centra.

Direktor Uprave za obrazovanje i nauku Ibrahim-ef. Begović obratio se članovima Upravnog odbora na početku sjednice ističući značaj Centra za ukupni odgojno-obrazovni sistem Islamske zajednice i poželio Upravnom odboru uspješan rad.

Upravi odbor u sastavu Seid Eminović, dr. Amrudin Hajrić i Esad Karahmet razmatrao je na prvoj sjednici pitanja u vezi sa obezbjeđenjem pretpostavki za uspješan početak rada Studentskog centra. Pokrenuta je inicijativa za izradu više normativnih akata neophodnih za uspostavu i optimalno funkcionisanje Centra.

Članovi Upravnog odbora izrazili su očekivanje da će se građevinski radovi na zgradi studentskog doma završiti krajem aprila kako je i planirane, te da će proces opremanja doma teći planiranom dinamikom koja će omogućiti prijem studenata Fakulteta islamskih nauka i drugih fakulteta sa početkom akademske 2018/19. godine.