Promo banner

A+ A A-

Upravu za nauku i obrazovanje posjetio generalni direktor za obrazovanje Diyaneta

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/08-12-2017-03-direktor-diyaneta

U utorak, 5. decembra 2017. direktor Uprave za obrazovanje i nauku, Ibrahim-ef. Begović sa saradnicima, Seidom-ef. Eminović, šefom Odjela za osnovno i srednje obrazovanje i dr. Nezirom Halilović, šefom Odjela za vjeronauku, primio je u posjetu generalnog direktora za obrazovanje Predsjedništva vjerskih poslova Republike Turske (Diyanet), g. Kadira Dinça.

U pratnji gospodina Dinça bio je muftija Hasan Atli, savjetnika za vjerska pitanja Ambasade Republike Turske u Sarajevu. Direktor Begović je, nakon dobrodošlice, čestitao gospodinu Dinçu na imenovanju na poziciju generalnog direktora Generalne direkcije za obrazovanje u Diyanetu i zaželio mu uspješan rad. Gost je uzvratio na čestitkama čestitajuci Begoviću na njegovom imenovanju. Potom je direktor Uprave za obrazovanje i nauku gosta upoznao sa organizacinom strukturom Islamske zajednice u BiH, te detaljnije predstavio rad Uprave za obrazovanje i nauku i dvadeset obrazovnih, naučnih i kulturnih ustanova u njenoj nadležnosti.

Gost se posebno interesovao za rad medresa i Fakulteta islamskih nauka i funkcionisanju obrazovnog sistema Islamske zajednice.

Na kraju je Begović gostu zahvalio na posjeti, istakao dobru saradnju sa Diyanetom i Ambasadom Republike Turske u Sarajevu i savjetnikom za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u Sarajevu, g. Hasanom Atlijem te izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i dalje razvijana. Gost se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio opredijeljenost za saradnju naglašavajući da BiH i Tursku veže veliko prijateljstvo. Gost je domaćina pozvao u uzvratnu posjetu što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.