A+ A A-

Direktor Vakufske direkcije posjetio ured TIKA-e u BiH

05 12 2017 05 vakufska tikaDirektor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović jučer je posjetio Tursku agenciju za saradnju i koordinaciju-TIKA. Tom prilikom direktor se sastao sa novoimenovanim direktorom za BiH g. Ömer Faruk Alımcı, a sastanku su prisustvovali i Jasmin Šojko, prevodilac-asistent i Asmir Neimarlija, koordinator Vakufske direkcije.

Ovo je prva zvanična posjeta direktora Vakufske direkcije uredu TIKA u Bosni i Hercegovini nakon imenovanja novog direktora g. Ömera Faruk Alımcı.

Direktor Vakufske direkcije je na samom početku razgovora iskoristio priliku i čestitao g. Ömeru na imenovanju na ovu funkciju, te mu se zahvalio na prijemu i svesrdnoj pomoći koju Država Turska i njene ustanove i organizacije pružaju Bosni i Hercegovini, a posebno Islamskoj zajednici i Vakufskoj direkciji, te izrazio nadu da će se ubuduće ova saradnja poboljšati i unaprijediti.

Također, razgovarano je o projektima koje Vakufska direkcija u Bosni i Hercegovini trenutno realizira, kao i o projektima koje planira realizirati u narednom periodu, očekujući podršku pri realizaciji istih od strane TIKE i institucija iz Turske, koja ni do sada nije izostajala.

Na kraju veoma korisnog razgovora g. Ömer je istakao da je veoma počašćen što ima priliku da sa ove pozicije bude na usluzi narodu BiH i pomaže projekte koji se planiraju realizirati u narednom periodu. Direktor Vakufske direkcije se srdačno zahvalio na prijemu i uručio g. Ömeru komplet arhivske građe u kojem su sadržane vakufname iz osmanskog perioda i promotivni materijal Vakufske direkcije i pozvao ga da posjeti Vakufsku direkciju u narednom periodu.

(www.vakuf.ba)