Logo

Delegacija Rijaseta posjetila Mešihat IZ u Sloveniji

  • Published in
  • Kategorija: Rijaset
  • Štampa

Delegacija Rijaseta IZ-e u BiH, na čelu sa zamjenikom reisu-l-uleme Husein-ef. Smajićem, boravila je u srijedu, 15. novembra 2017. godine u radnoj posjeti Mešihatu IZ-e u Sloveniji.

22 11 2017 02 rijaset posjeta slovenija

U delegaciji Rijaseta IZ-e u BiH bili su i direktor uprave za vjerska pitanja Nusret-ef. Abdibegović, direktor uprave za administrativne poslove Ismail-ef. Smajlović, direktor uprave za ekonomske i finansijske poslove Zejnil-ef. Rebihić, direktor uprave za obrazovanje Ibrahim-ef. Begović, sekretar Rijaseta IZ-e u BiH Mensur-ef. Karadža i Nihad-ef. Halilović.

Posjeta članova Rijaseta IZ-e u BiH je realizirana na osnovu zaključka jedne od sjednica Rijaseta da se posjete sva tri Mešihata koji djeluju i rade u sklopu Islamske zajednice u BiH.

Domaćin delegaciji Rijaseta IZ-e bio je predsjednik Mešihata muftija Nedžad Grabus. Muftija Grabus predstavio je rad i djelovanje Islamske zajednice u Republici Sloveniji, upoznao je članove delegacije sa povijesnim činjenicama i stotom godišnjicom od izgradnje džamije u Logu pod Mangartom kao i institucionalnim djelovanjem u toku proteklog stoljeća. Zatim su Nevzet Porić, Ibrahim-ef. Malanović, Sead-ef. Karišik i g. Haris Muratagić, predstavili administrativni, vjersko-prosvjetni, omladinski i financijski način djelovanja IZ-e u Sloveniji.

U nastavku se razgovaralo o različitim aspektima suradnje i uređenju normativnih akata za efikasnije djelovanje IZ-e.  Delegacija Rijaseta IZ-e u BiH posjetila je gradilište Islamskog kulturnog centra u Ljubljani. Rijaset IZ-e u BiH značajno je pomogao projekt IKC-a u Ljubljani u fazi kupovine zemljišta i u toku same gradnje.

(www.islamska-zajednica.si)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.