Promo banner

A+ A A-

Ramelin osmijeh uz poruku: „Hvala vam dobri ljudi!“

U organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH - Odjela za brak i porodicu, od 25-27. oktobra 2017. godine, održan je trodnevni seminar u Sarajevu pod nazivom “Putevi nade za zaštitu djece” u saradnji sa organizacijama Word Vision i Islamic Relief.

Seminar je bio sastavljen od nekoliko sesija, izlaganja i prezentacija o dječijim pravima i odnosu prema djeci te edukativnim radionicama o zaštiti djece. U toku jedne radionice na kojoj su učesnici razmjenjivali iskustva sa područja u kojem žive i rade ispričana je i Ramelina priča. Radi se o djevojčici rođenoj bez gornjih ekstremiteta, trenutno učenici 3. razreda OŠ „Begov Han“ kojoj je potrebna posebna pažnja i pomoć. Prošle godine koordinatori za socijalnu brigu Muftijstva zeničkog su uz pomoć dobrih ljudi prikupili sredstva od kojih je u Ramelinoj školi izgrađen wc za djecu s poteškoćama i nabavljen poseban sto kojim je riješen Ramelin problem sjedenja i pisanja. Zahvaljujući ovim pomagalima, Rameli su obezbijeđeni uvjeti da može redovno dolaziti u školu, pratiti nastavu i aktivno učestvovati u nastavnom procesu.

Učesnici seminara prikupili su 255 KM, a djevojčica Petra Reljić pripremila je poklon od srca za Ramelu.

Vjeroučiteljica, učesnica seminara, predala je novac Ramelinoj majci i poklon Rameli. U znak zahvalnosti Ramela je uz osmijeh prelijepo svojom nogom napisala: „HVALA VAM DOBRI LJUDI.“

Iako, nažalost, ima još puno djece kojima treba pomoći, ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli Rameli i posebno učesnicima seminara na ovom poklonu.

M.R.

  • 0101