Promo banner

A+ A A-

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića posjetio general Dudaković

28 06 2019 04 dudakovic psojeta

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u svom uredu u Bihaću 26. juna 2019. godine primio je legendarnog generala 5. korpusa Armije R BiH Atifa Dudakovića. Povod ove posjete jeste nastupna posjeta noovimenovanom Muftiji bihaćkom i čestitka povodom dodjele Murasele.

General Dudaković je čestitao muftiji na imenovanju, te se zahvalio Islamskoj zajednici za veliki doprinos kojeg je dala u odbrani domovine Bosne i Hercegovine i koja danas na razne načine čuva i njeguje tekovine odbrambeno oslobodilačkog rata.

„I u ratu i u miru, vrata koja nam nikada nisu bila zatvorena su vrata Islamske zajednice. U to ime sam zajedno sa svojim saborcima došao iskazati svoje poštovanje muftiji Kudiću i cijeloj Islamskoj zajednici i zaželjeti im još mnogo uspjeha. Samo jake institucije; državne, vjerske, nacionalne, naučne, obrazovne... mogu biti garant opstojnosti našeg naroda.“ – istakao je u razgovoru general Dudaković.

Muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić se zahvalio generalnu Dudakoviću i njegovoj delegaciji na posjeti i na velikom respektu kojeg su mu ukazali svojih dolaskom. Naglasio je da će Islamska zajednica kao i do sada njegovati tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata i čuvati od zaborava sve one vrijednosti za koje se borio general Dudaković i njegovi saborci.

„Privilegija mi je bila danas ugostiti generala Dudakovića i njegove saborce. General je simbol odbrane naše domovine i sigurni smo da će tako i ostati. Mi znamo za kakvu državu i na koji način se general borio i siguran sam da će svoju nevinost odbraniti i pred sudom. Osuđujemo harangu koja se od prestanka agresije do danas vodi protiv generala s ciljem da se izjednače zločinci i heroji i da se relativizira uloga u ratu sve tri strane, što je i pravno i moralno nedokazivo. Islamska zajednice će kao i do sada biti podrška generalu i njegovim saborcima u dokazivanju vlastite nevinosti, ali i obraza Armije R BiH u čijim redovima su se borili.“ – naglasio je muftija Kudić.

Prijemu su prisustvovali i Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac službe za vjerska pitanja i obrazovanje, Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac službe za finansijske i administrativne poslove, Mirsad Topčagić, savjetnik premijera USK-a, te predstavnici boračkih udruženja sa prostora USK.