Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički i savjetnik reisu-l-uleme na sjednicama izvršnih odbora medžlisa

  • 0101

U okviru ramazanskih aktivnosti u protekle dvije sedmice muftija zenički hfz. doc. dr. Mevludin ef. Dizdarević zajedno sa dosadašnjim muftijom doc. dr. Ejub ef. Dautovićem, savjetnikom reisu-l-uleme, zvanično je posjetio sve medžlise Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Tom prilikom, muftija zenički i savjetnik reisu-l-uleme prisustvovali su sjednicama izvršnih odbora medžlisa.

Sjednice su bile prilika za upoznavanje predsjednika i članova izvršnih odbora sa novoizabranim muftijom, kao i prilika da se dosadašnji muftija zahvali na saradnji i uspješnom radu u proteklom periodu.

Savjetnik reisu-l-uleme u svom obraćanju, između ostalog, izrazio je nadu da je svojim radom ostavio nešto što će biti zapisano u historiji kao vrijeme dobre organizacije, unutrašnjeg poštovanja i međusobnog uvažavanja. Također, istakao je da Muftiluk zenički danas predstavlja paradigmu uređenog i dobro organiziranog Muftiluka.

Muftija Dizdarević zahvalio se članovima izvršnih odbora na njihovom hizmetu Islamskoj zajednici koja je institucionalni okvir življenja islama na našim prostorima. Istakao je da je svrha svih nas boljitak islama i muslimana, bez obzira na funkciju koju obavljamo. Također, muftija je izrazio očekivanje da će saradnja Muftijstva i izvršnih odbora i ubuduće biti uspješno nastavljena, uz konstataciju da nema velikih djela bez pojedinca, kao što nema trajnih djela bez institucije.

U okviru posjeta medžlisima muftija i savjetnik reisu-l-uleme prisustvovali su zajedničkim iftarima i teravih-namazima u centralnim džamijama.