A+ A A-

Priznanje „Pečat Sultan-Ahmedove medrese“ dodijeljeno dekanu i profesorima IPF-a u Zenici

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://islamskazajednica.ba/galerija/16-04-2019-04-priznaje-zenica

U ponedjeljak 15. aprila 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici predvođenu dekanom hfz. prof. dr. Halilom Mehtićem, koju su činili: prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šefik Kurdić, hfz. prof. dr. Safvet Halilović i Hasan Mucić, sekretar Fakulteta.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima i projektima koji se realiziraju u Muftijstvu zeničkom i Islamskom pedagoškom fakultetu, a iskazano je i zadovoljstvo saradnjom u realizaciji zajedničkih projekta.

Dekanu i profesorima Islamskog pedagoškog fakulteta muftija zenički dodijelio je priznanja ''Pečat Sultan-Ahmedove medrese''. Priznanje ''Pečat Sultan-Ahmedove medrese'' na prijedlog muftije ustanovilo je Muftijstvo zeničko, a dodjeljuje se za izuzetan doprinos u razvoju obrazovanja i prenošenja islamske misli.

Također, muftija je istakao da će se naredne godine obilježiti 300 godina od osnivanja Sultan-Ahmedove medrese, koja je radila 226 godina bez prekida (1720-1946.).