Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/16-04-2019-04-priznaje-zenica is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Priznanje „Pečat Sultan-Ahmedove medrese“ dodijeljeno dekanu i profesorima IPF-a u Zenici

{gallery}galerija/16-04-2019-04-priznaje-zenica{/gallery}

U ponedjeljak 15. aprila 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici predvođenu dekanom hfz. prof. dr. Halilom Mehtićem, koju su činili: prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šefik Kurdić, hfz. prof. dr. Safvet Halilović i Hasan Mucić, sekretar Fakulteta.

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktivnostima i projektima koji se realiziraju u Muftijstvu zeničkom i Islamskom pedagoškom fakultetu, a iskazano je i zadovoljstvo saradnjom u realizaciji zajedničkih projekta.

Dekanu i profesorima Islamskog pedagoškog fakulteta muftija zenički dodijelio je priznanja ''Pečat Sultan-Ahmedove medrese''. Priznanje ''Pečat Sultan-Ahmedove medrese'' na prijedlog muftije ustanovilo je Muftijstvo zeničko, a dodjeljuje se za izuzetan doprinos u razvoju obrazovanja i prenošenja islamske misli.

Također, muftija je istakao da će se naredne godine obilježiti 300 godina od osnivanja Sultan-Ahmedove medrese, koja je radila 226 godina bez prekida (1720-1946.).