Promo banner

A+ A A-

Prijem za novoizabrane predsjednike medžlisa sa područja Muftiluka zeničkog

  • 0101

U srijedu 13. februara 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici upriličio je prijem za novoizabrane predsjednike izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice sa područja Muftiluka zeničkog, koji su izabrani na proteklim izborima u Islamskoj zajednici.

Prijem je organiziran u čast sljedećih predsjednika medžlisa: Muhamed Begagić - MIZ Zenica, Edin Šišić - MIZ Žepče, Husein Zilkić - MIZ Zavidovići, Seid Omerović - MIZ Maglaj, Zehrudin Kruško - MIZ Tešanj, Mirsad Husaković - MIZ Doboj i Šaban Sivić - MIZ Teslić.

Muftija zenički čestitao je novoizabranim predsjednicima na izboru, zaželio im uspjeh u radu, te posebno istakao da je velika čast biti predsjednik izvršnog odbora medžlisa, ali i velika odgovornost.

Muftija zenički upoznao je novoizabrane predsjednike sa odredbama Ustava Islamske zajednice u BiH koje se odnose na rad džematskih odbora i medžlisa, te nadležnosti predsjednika izvršnih odbora.

Također, muftija je zamolio predsjednike da sa svojim saradnicima rade na jačanju i čuvanju jedinstva Islamske zajednice kao i poštivanju odluka viših organa.

Nakon što su predsjednicima uručena rješenja o verifikaciji, primjerak Ustava IZ u BiH i prigodni pokloni, druženje je nastavljeno uz svečani ručak.