Promo banner

A+ A A-

Održan sastanak sa koordinatorima Mreže mladih Muftiluka zeničkog

U utorak 05. februara 2019. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak sa koordinatorima za rad s mladima na nivou medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

07 02 2019 03 mladi zenica 1

Sastanku u Uredu muftije kojim je predsjedavao muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović prisustvovali su: Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, Sumedin ef. Kobilica iz Zenice, koordinator Muftijstva zeničkog, Muamer ef. Dizdarević iz Zenice, Irdin ef. Tutnjić iz Žepča, Salih ef. Muharemović iz Zavidovića, Salih ef. Subašić iz Maglaja, Belmin ef. Bašić iz Tešnja, Ahmed ef. Bajrić iz Doboja i Halid ef. Halilović iz Teslića.

Sumedin ef. Kobilica, koordinator Muftijstva zeničkog za rad sa mladima upoznao je prisutne sa zaključcima sa sastanka odgovornih lica za rad sa mladima koji je održan u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH u Sarajevu 12. decembra 2018. godine.

Također, na sastanku je prezentiran izvještaj o realiziranim aktivnostima u 2018. godini, kao i plan projekata Mreže mladih u 2019. godini.

Muftija zenički u svom obraćanju zahvalio se koordinatorima na angažmanu u Mreži mladih, čestitao im na postignutim rezultatima, izrazio je zadovoljstvo visokim stepenom rada sa mladima na području Muftiluka zeničkog i realiziranim projektima, te prihvatio prijedlog da se pokrene Bilten Mreže mladih, da se realizira predramazanski susret mladih sa muftijom kao i da se formira hor ilahija i kasida Mreže mladih Muftiluka zeničkog.

07 02 2019 03 mladi zenica 2

Na kraju, muftija zenički koordinatorima je uručio novčane hedije i knjige, kao znak pažnje i zahvalnosti za uloženi trud u aktivnostima Mreže mladih.