A+ A A-

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog

  • 0101

U četvrtak 31. januara 2019. godine u Zenici je održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali: dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2018/2019. godini, pripreme za održavanje redovnih godišnjih skupština medžlisa Islamske zajednice, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici su utvrđeni termini i mjesta održavanja takmičenja polaznika mektebske nastave i Islamske vjeronauke na nivou medžlisa i Muftiluka zeničkog. Takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou medžlisa bit će organizirano 31. marta, a na nivou Muftiluka 14. aprila 2019. godine, u Maglaju. Takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou medžlisa bit će organizirano 30. marta, a na nivou Muftiluka 13. aprila 2019. godine, u Žepču. Također, imenovane su i komisije za pripremu testova i realiziranje takmičenja.

Savjet je potvrdio termine održavanja redovnih godišnjih skupština medžlisa, koje će biti realizirane u mjesecu februaru, a konastatovano je da su u mjesecu januaru realizirane godišnje skupštine svih džemata na području Muftiluka zeničkog.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.