A+ A A-

Održan sastanak sa koordinatorima za socijalna pitanja Muftiluka zeničkog

  • 0101

U utorak 22. januara 2019. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak sa koordinatorima za socijalna pitanja na nivou medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Sastanku u Uredu muftije kojim je predsjedavao muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović prisustvovali su: mr. Džemal ef. Salkić, koordinator Muftijstva zeničkog, hfz. Amir ef. Kaknjo iz Zenice, Amira Mehmedović iz Žepča, mr. Elvir Mehić iz Zavidovića, Eldis Kusur iz Maglaja, Ševal ef. Delić iz Tešnja, Adis Bekrić iz Doboja i Edin ef. Mahmutović iz Teslića.

Mr. Džemal ef. Salkić koordinator Muftijstva zeničkog za socijalna pitanja  prezentirao je izvještaj o radu koordinatora za društvenu i socijalnu brigu Muftiluka zeničkog u 2018. godini, kao i okvirni plan aktivnosti u 2019. godini.

Također, na sastanku su, između ostalih, istaknuti projekti podjele 1450 prehrambeno-higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice na području Muftiluka zeničkog, u saradnji sa HO MFS Emmaus, kao i projekat pomoći porodici Kadire Avdispahić iz Janjića kod Zenice, kojoj su doznačena sredstva u iznosu od 3.000 KM, koja je donirao Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na ime pomoći u saniranju štete nastale usljed požara koji je izbio nesretnim slučajem, a u kojem su izgorili štala, pomoćni objekat, priključci za traktor, freza i kosilica. 

Muftija zenički u svom obraćanju zahvalio se koordinatorima na prisustvu sastanku, čestitao im na postignutim rezultatima, te ukazao na važnost socijalnih i humanitarnih aktivnosti kojima se pomaže najugroženijim kategorijama stanovništva.