Promo banner

A+ A A-

Trinaesta večer Kur'ana u Tuzli: Priznanje prof. Mustafi ef. Spahiću

  • 0101

Trinaesta večer Kur'ana u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održana je 31. decembra 2018. godine u džamiji Kralj Abdulah.

Učači Kur'ana na ovoj večeri bili su kurra hafiz Mustafa Yašar, hafiz Davud Doan i hafiz Mikail Tekde iz Turske, učač Kur'ana iz Irana Mehdi Adeli i Nihad-ef. Ibrišević, imam u tuzlanskom džematu Šići.

Glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović se zahvalio organizacionom i džematskom odboru, kao i svima onima koji doprinose da ova manifestacija traje.

Medžlis Islamske zajednice Tuzla već desetu godinu dodjeljuje ”Priznanje za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka”. Odbor za dodjelu priznanja u sastavu muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, predsjednik, i članovi Sead-ef. Seljubac, hafiz Ahmed-ef. Huskanović i hafiz Edin-ef. Peštalić odlučio je da se ovogodišnje priznanje dodijeli prof. Mustafa-ef. Spahiću.

Prof. Spahić je rođen 1950. godine u Puhovcu kod Zenice. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet političkih nauka u Sarajevu, a od 1993. godine predaje Sociologiju, Povijest islama i Ahlak u Gazi Husrev-begovoj medresi. Objavio je veliki broj djela iz oblasti islama, sociologije, te mnoge osvrte na aktualna dešavanja i probleme u Islamskoj zajednici i bosanskohercegovačkom društvu.

Prof. Spahiću, koji je bio vaiz na ovoj večeri Kur'ana, priznanje je uručio muftija Vahid-ef. Fazlović.

Muftija Fazlović je uručio i zahvalnicu Hajrulahu Bilginu, koji je dao veliki doprinos u mnogobrojnim projektima i aktivnostima Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog, a već nekoliko godina pomaže da učači Kur'ana iz Turske budu gosti ovog programa.

Muftija je kazao da su trenuci u kojima smo vezani za Kur'an uvijek vezani i za naš iman, to nas jača i to je naša vodilja. Istakao je važnost priznanja koje je ove godine dodijeljeno našem uvaženom alimu prof. Mustafi Spahiću.

Programu su prisustvovali direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail-ef. Smajlović, hafizi, imami, muderrisi i brojni džematlije.

(www.muftijstvotz.ba)