Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički susreo se sa premijerom ZE-DO kantona i direktorom Studentskog centra IZ u BiH

  • 0101

U srijedu 5. decembra 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je gosp. Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog kantona i dr. Muamera Tinjaka, direktora Studentskog centra Islamske zajednice u BiH.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti subvencioniranja troškova boravka studenata sa područja ZE-DO kantona u Studentskom centru Islamske zajednice u BiH u Sarajevu.

Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i hfz. Špendi Fidani koordinator za edukativne aktivnosti Studentskog centra IZ u BiH i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

Direktor Tinjak istakao je da je Studentski centar Islamske zajednice u BiH počeo sa radom 1. oktobra 2018. godine, da su u domu smješteni studenti Fakulteta islamskih nauka, kao i studenti drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu, da je u domu trenutno smješteno 47 studenata sa područja ZE-DO kantona, te da od postojećih uplata studentskog smještaja nije moguće pokriti ukupne troškove.

Premijer Galijašević istakao je da Vlada ZE-DO kantona principijelno podržava subvencioniranje troškova smještaja studenata sa područja ZE-DO kantona u studentskim centrima, te je naglasio da će se na studente smještene u  Studentskom centru IZ u BiH primjeniti isti kriteriji koji se odnose i na ostale studente sa područja ZE-DO kantona.

Muftija zenički zahvalio se premijeru i direktoru na posjeti, izražavajući nadu da će biti potpisan ugovor između Vlade ZE-DO kantona i Studentskog centra IZ u BiH u vezi sa subvencioniranjem troškova smještaja studenata sa područja ZE-DO kantona.