A+ A A-

Održana sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

  • 0101

U utorak 04. septembra 2018. godine u prostorijama MIZ Tešanj održana je 147. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2018/2019. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, aktivnosti vezane za provođenje izbora u IZ, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave, koja će u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi i uputstvu Rijaseta IZ u BiH početi u subotu 8. septembra.

Na sjednici su članovi Savjeta upoznati sa aktivnostima koje se provode u okviru organizacije izbora u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog.

Također, Savjet je usvojio zaključke kojim su definirane aktivnosti u okviru obilježavanja nove hidžretske 1440. godine.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, a posebna pažnja posvećena je aktivnostima vezanim za Školu hifza, pitanjima organiziranja takmičenje muezzina i aktivnosti u vezi sa integriranjem grupa i pojedinaca koje djeluju van institucija Islamske zajednice.