A+ A A-

Održana prva sjednica Okružne izborne komisije Okruga zeničkog

05 09 2018 02 oik zenica

U ponedjeljak 03. septembra 2018. godine u Zenici je održana prva sjednica Okružne izborne komisije Okruga zeničkog. Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Nihad Durmić, dipl. pravnik, prisustvovali su članovi OIK: mr. Kemal Efendić, dipl. pravnik, Eldis Kusur, dipl. pravnik, Rušto Mahmutefendić, dipl. pravnik i Adis Bekrić, dipl. pravnik, sekretar Komisije Adnan Husić, dipl. pravnik, kao i član Glavne izborne komisije sa područja Muftiluka zeničkog mr. Elvir Mehić, dipl. pravnik.

Prije zvaničnog početka rada Komisije, izraze dobrodošlice i želje za uspješan rad članovima Komisije uputio je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović. U svom obraćanju muftija je posebno ukazao na važnost izbora u Islamskoj zajednici, kao i imenovanja članova izbornih komisija.

Nakon upoznavanja sa Pravilima o izmjeni i dopuni Izbornih pravila, Okružna izborna komisija imenovala je izborne komisije na nivou medžlisa, te je zadužila izborne komisije medžlisa da imenuju izborne komisije džemata, u čijoj je nadležnosti utvrđivanje biračkih spiskova.