Promo banner

A+ A A-

Za sanaciju Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju u Tuzli 11.000 KM

31 07 2018 01 donaij tuzla

Pomoćnik muftije tuzlanskog Muamer-ef. Zukić, koordinator za društvenu brigu Muftijstva Mumin-ef. Mumić i profesorica Islamske vjeronauke Amra Sinanović posjetili su u četvrtak 26. jula Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Tuzli. Na taj način je okončana akcija „Vršnjak – vršnjaku“ u kojoj je za pomoć u sanaciji štete nastale tokom poplave u ovom Centru sakupljeno i uručeno 11.000 KM.

U ovoj akciji, koju već drugi put pokreće Muftijstvo tuzlansko, su učestvovali učenici koji pohađaju Islamsku vjeronauku i mektebsku nastavu u Tuzli, Srebreniku i Gračanici. Svoje učešće u akciji imali su i mekteblije iz Zvornika.

Muamer-ef. Zukić kaže da je cilj ove akcije, pored finansijske pomoći, da se među mladima i djecom afirmiraju temeljne vrijednosti kao što su humanizam, socijalna osjetljivost i solidarnost. Kako bi akcija bila uspješna veliki doprinos su dali profesori Islamske vjeronauke i maullimi, kao i koordinatori za društvenu brigu u medžlisima.

Almasa Muratović i Suada Pašić, uposlenice Centra, su se zahvalila Muftijstvu tuzlanskom i svima koji su učestvovali u ovoj akciji, te su istakle da će sredstva najvjerovatnije biti utrošena kako bi se u zgradi osposobilo grijanje, odnosno sanirao dio štete koju je ovaj Centar imao nakon pucanja cijevi na krovu pri čemu je zgrada potpuno poplavljena. Centar se bavi obrazovanjem, vaspitanjem i rehabilitacijom učenika koji imaju problema sa sluhom, a pohađa ga 40 učenika s područja sjeveroistočne Bosne.

Slična akcija relizovana je i prije dvije godine kada su učenici i mekteblije svojim angažmanom pomogli adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

(www.muftijstvotz.ba)