A+ A A-

Održana redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftiluka zeničkog

25 06 2018 03 sjednica zenica

U petak 22. juna 2018. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Doboj održana je 146. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrani su i usvojeni izvještaji o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sa ramazanskim aktivnostima koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa predviđenim planom Rijaseta, Muftiluka i medžlisa. Posebno su istaknute aktivnosti omladine, ženskog aktivizma, organiziranje zajedničkih iftara i uspješno realizirane akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, u kojoj je prikupljeno 8,43% sredstava više u odnosu na prošlu godinu.

Također, donešena je odluka da se organizira prijem za najbolje muallime medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog u mektebskoj 2017/2018. godini, kao i prijem komisije za proglašenje najboljih hutbi i najboljih hatiba u prošloj godini.

Nakon sjednice, članovi Savjeta klanjali su džuma-namaz u gradskoj džamiji Trnjak u Doboju. Hutbu je održao Adil ef. Rudanović, a džuma-namaz predvodio je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.