Promo banner

A+ A A-

U Diviču iftar za 2000 postača

  • 0000

U zvorničkom naselju Divič 8. juna 2018. godine je organizovan iftar na kojem je prisustvovalo 2.000 postača iz Zvornika, Podrinja i mnogih drugih krajeva naše zemlje. Iftar je na stadionu uz rijeku Drinu organizovan u okviru šesnaeste Kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije.

Iftaru su prisustvovali reisu-l-ulema IZ-e u BiH Husein-ef. Kavazović i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

„Ramazan je prilika da postači kroz iftare zajedno osjete blagodati kojima nas Allah, dž.š., daruje. Nadam se da će naši ljudi, kako vole doći na iftar, češće dolaziti u Podrinje i u drugim prilikama kako bi i na taj način dali podršku našim ljudima koji ovdje žive i koji su odlučili da provedu svoj život u Podrinju, na svom topraku,“ kazao je reis Kavazović.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao da je veliki broj postača iz raznih krajeva naše domovine došao na iftar u Divič kako bi bili podrška svojoj braći i sestrama Zvorničanima i kako bi s njima podijelili trenutke ibadeta posta kojim nas Allah, dž.š., približava Sebi, Svome okrilju, milosti i oprostu.

Dodrodošlicu je prisutnima poželio Haris-ef. Mustajbašić, glavni imam Medžlisa IZ-e Zvornik, koji se zahvalio onima koji su pomogli organizaciju ovog iftara ali i cjelokupne manifestacije Dani Hasana Kaimije 2018.

Iftaru su prisustvovli i potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić, muderrisi, glavni imami, imami i brojni džematlije.

U prigodnom programu prije iftara učestvovali su Armin Muzaferija i polaznici Dnevnog centra za djecu u Zvorniku.

(www.muftijstvotz.ba)