Promo banner

A+ A A-

Predramazanske aktivnosti muftije zeničkog

Muftija zenički primio direktora RTV Zenica

16 05 2018 01 aktivnosti zenica 1

U okviru predramazanskih aktivnosti protekle je sedmice muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio direktora RTV Zenica gosp. Nandina Škrbića.

Na sastanku, kojem su prisustvovali glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i gosp. Adis Čolaković, rukovodilac općih i pravnih poslova RTV Zenica, razgovaralo se o saradnji Muftijstva zeničkog, Medžlisa Islamske zajednice Zenica i RTV Zenica u produciranju i emitiranju ramazanskog programa, kao i realiziranja direktnog prijenosa bajram-namaza iz Sultan-Ahmedove džamije u Zenici, koji će predvoditi muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Muftija zenički primio predstavnike Medžlisa IZ Zenica

16 05 2018 01 aktivnosti zenica 2

U petak 11. maja 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Zenica: mr. Jakub ef. Salkicu, glavnog imama, gosp. Muhameda Begagića, predsjednika i gosp. Kasima Spahića, direktora preduzeća ''Irtihal'' d.o.o. Zenica.

Tom prilikom razgovaralo se o stanju vjerskog života, važnijim projektima koji se realiziraju na području Medžlisa IZ Zenica, kao i ramazanskim aktivnostima.

Također, muftija zenički je gosp. Kasimu Spahiću, direktoru preduzeća ''Irtihal' d.o.o. Zenica dodijelio priznanje za uspješno vođenje ovog preduzeća u periodu od 2005. do 2018. godine.

Priznanje za najuređeniji harem džamije na području Muftiluka zeničkog dodijeljeno džematu Desna obala – MIZ Zavidovići

16 05 2018 01 aktivnosti zenica

U subotu 12. maja 2018. godine u Zavidovićima je organizirana svečana dodjela priznanja za najuređeniji harem džamije na području Muftiluka zeničkog u 2017. godini. Na osnovu prijedloga sa terena, komisija koju je formirao Savjet Muftijstva zeničkog, odlučila je da se priznanje dodijeli džematu Desna obala – Medžlis Islamske zajednice Zavidovići. Priznanje za najuređeniji harem u 2017. godini muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović uručio je imamu i predsjedniku džematskog odbora džemata Desna obala hfz. Jusuf ef. Horozoviću i gosp. Mufidu Osmanoviću. Dodjeli priznanja prisustvovali su glavni imam Izet ef. Čamdžić, sekretar Elvir Mehić i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.