Logo

Medresa „Džemaludin Čaušević“ u Cazinu ispratila 78. generaciju maturanata i 23. generaciju maturantica

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

18 04 2018 06 maturanti cazin

U subotu, 14. aprila 2018. godine Medresa „Džemaludin Čaušević“ u Cazinu je svečanom akademijom u prepunoj sportskoj dvorani Medrese ispratila 78. generaciju maturanata i 23. generaciju maturantica.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica iz vjerskog, političkog i kulturnog života kao i mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji naših učenika i učenica.

Direktor, prof. Enes Ljubijankić je čestitao maturantima i njihovim roditeljima uz poruku da nikad ne zaborave ko su i šta su. Da ne zaborave da su učenici medrese i da su primjer svima te je dodao da svoje znanje i vrijednosti koje su stekli u medresanskim klupama koriste na najbolji mogući način u svom životu.

Muftija bihaćki Hasan ef. Makić je također uputio čestitke učenicima i njihovim roditeljima te je istakao da svi roditelji žele da svoju djecu odgoje na najbolji mogući način, a medresa je najbolje mjesto gdje se to može postići. U svom obraćanju Muftija je skrenuo pažnju svim roditeljima da njihov izbor za školovanje djece bude medresa jer se ovdje odgaja i uči po načelima naše vjere Islama.

Razrednici prof. Mehmed Mašić, prof. Elmir Mehmedović i prof. Memnuna Dervić su izvršili prozivku maturanata i maturantica, dok su najboljima uručene nagrade. Učenica ove generacije proglašena je Sumeja Veladžić a najbolji od učenika je Harun Jušić..

Kao izaslanik Reisul-uleme mr. Husein-ef. Kavazovića, prisutnima se obratio Osman ef. Kozlić, banjalučki muftija, koji je čestitao maturantima i zaželio im da budu onakvi kako i dolikuje a to jest najbolji.

Čestitamo maturantima i maturanticama na uspješno završenom periodu obrazovanja.

Svečani defile koji se tradicionalno obilježava svake godine uobičajen je nekoliko dana prije same svečane akademije. Oduševljeni Cazinjani su pratili mladost kako ponosno i smjelo korača novim stazama života koje ako Bog da vode u bolje sutra.

Emina Pehlić

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.