Promo banner

A+ A A-

Džemal-ef. Šadić novi glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čelić

  • 0101

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u četvrtak 12. aprila uručio dekret Džemal-ef. Šadiću o posavljenju na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Čelić.

Muftija Fazlović je uručio i zahvalnicu dosadašnjem glavnom imamu Islam-ef. Hrnjiću, za njegov dugogodišnji i uspješan rad na mjestu imam i glavnog imama u Medžlisu IZ-e Čelić gdje je proveo 23 godine, kao i doprinosu u radu savjeta Muftije tuzlanskog. Islam-ef. će u narednom periodu biti imam, hatib i muallim u džematu Klanac, MIZ Brčko.

Muftija je čestitao novom glavnom imamu Džemal-ef. Šadiću, te je iskazao nadu da će on u skladu sa svojim znanjem i iskustvom učiniti mnogo i da će svoj posao obavljati na najbolji način. Pozvao je imame da budu, kao i do sada, podrška glavnom imamu.

Džemal-ef. Šadić, glavni imam Medžlisa IZ-e Čelić, je završio Behram-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Radio je kao vjeroučitelj u Čeliću, te je jedno vrijeme bio imam i u povratničkom džematu u Koraju, a sedamnaest i po godina je bio imam, hatib i muallim u džematu Brdo (MIZ Čelić). Od 1. februara 2018. godine imam je u džematu Čaršija u istom medžlisu.

Ovoj svečanosti su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva Muamer-ef. Zukić, glavni imami medžlisa Tuzla, Brčko, Bijeljina i Janja hafiz Ahmed-ef. Huskanović, mr. Mustafa-ef. Gobeljić, Samir-ef. Camić i Omer-ef. Camić, imami i predsjednik Medžlisa IZ-e Čelić Fahrudin Džafić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese dr. Mensur-ef. Husić i sekretar Muftijstva Muhamed-ef. Hasanspahić.

(www.muftijstvotz.ba)