Promo banner

A+ A A-

Muftijstvo sarajevsko: Počeo drugi modul proljetnog semestra „Mreže mladih“ pod nazivom „Mladi i Zajednica“

  • 0101

Proteklog vikenda na području Muftiluka sarajevskog održana je prva radionica drugog modula proljetnog semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

Cilj drugog modula proljetnog semestra Mreže mladih jeste izgradnja jasne svijesti kod mladih o Zajednici, zatim podsticanje mladih na odlučnije i hrabrije iskorake u njihovom djelovanju u okvirima Islamske zajednice, te prepoznavanje svih kapaciteta i potencijala Islamske zajednice za mlade.

U zajedničkim radionicama kao i tokom druženja i razgovora mladi su predložili brojne primjere uključivanja mladih u aktivnosti Zajednice. Poseban naglasak stavljen je na poziv reisu-l-uleme mladima, te uključivanje u akciju pomoći džematima na područjima na kojima je počinjen Genocid.

Mreža mladih Muftijstva sarajevskog uključuje mladiće i djevojke iz 250 džemata Muftiluka sarajevskog. Proljetni semestar se sastoji od tri modula, koji svojim sadržajima trebaju mlade okrenuti svojim džematima, Zajednici i zajedničkoj domovini. Radionice se održavaju u isto vrijeme na 17 mjesta u 16 općini na području Muftiluka sarajevskog.

(www.muftijstvo-sarajevsko.ba)