Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići

  • 0101

U četvrtak 8. marta 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići.

Tom prilikom muftija se susreo sa glavnim imamom Izet ef. Čamdžićem i sekretarom mr. Elvirom Mehićem. Na sastanku se razgovaralo o stanju vjerskog života i projektima koji se realiziraju na području Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići.

Nakon sastanka u prostorijama Medžlisa, muftija je u pratnji glavnog imama posjetio džemat Krivaja gdje je klanjao podne-namaz. Nakon podne-namaza imam ovog džemata Esed ef. Čamdžić upoznao je muftiju o historijatu i stanju vjerskog života džemata Krivaja, ističući problem iseljavanja stanovništva, jer se iz ovog džemata u posljednje vrijeme iselilo oko dvadeset porodica.

Muftija zenički u svom obraćanju džematlijama džemata Krivaja, između ostaloga, istakao je: „Obaveza nam je da slijedimo Kur`an i sunnet Muhammeda, a.s., da čuvamo svoju porodicu, da jačamo džemat i da gradimo jedinstvo i slogu u džematu.“

U okviru radne posjete Medžlisu Islamske zajednice Zavidovići muftija je posjetio i gradilište nove džamije u džematu Krivaja, kao i teško bolesnog penzioniranog imama Rasim ef. Zilkića, kojem je uručio novčanu pomoć.