Promo banner

A+ A A-

Održan sastanak sa koordinatorima Mreže mladih Muftiluka zeničkog

  • 0101

U utorak 20. februara 2018. godine u Muftijstvu zeničkom održan je radni sastanak sa koordinatorima za rad s mladima na nivou medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog. Organizator sastanka bio je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a sastanku je prisustvovao i šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH dr. Enes ef. Svraka.

Sastanku u Uredu muftije prisustvovali su: Sumedin ef. Kobilica iz Zenice, koordinator Muftijstva zeničkog, Irdin ef. Tutnjić iz Žepča, Salih ef. Muharemović iz Zavidovića, Salih ef. Subašić iz Maglaja, Ramo ef. Svrzo iz Tešnja, Armin ef. Hopić iz Doboja i Sifet ef. Hadžić iz Teslića.

Sumedin ef. Kobilica, koordinator Muftijstva zeničkog za rad sa mladima upoznao je prisutne sa zaključcima sa sastanka odgovornih lica za rad sa mladima koji je održan u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH. u Sarajevu 8. februara 2018. godine.

Dr. Enes ef. Svraka izrazio je zadovoljstvo visokim stepenom rada sa mladima na području Muftiluka zeničkog i realiziranim projektima, upoznao je prisutne sa spremnošću Rijaseta za pružanje materijalne pomoći kvalitetnim projektima, kao i sa planom organiziranja susreta Reisu-l-uleme sa mladima u aprilu mjesecu tekuće godine.

Muftija zenički u svom obraćanju zahvalio se dr. Svraki na prisustvu i obraćanju koordinatorima Muftiluka zeničkog, čestitao koordinatorima na postignutim rezultatima, te ukazao na važnost Mreže mladih.

Na sastanku je donešen zaključak da koordinatori u što kraćem periodu dostave projekte za 2018. godinu koji će se, između ostaloga, odnositi na sljedeće oblasti: „Porodica i mladi“, „Empatija prema starim i iznemoglim osobama“ i „Doprinos kulture i sporta u odgoju mladih“.