Promo banner

A+ A A-

Završena 29. Međunarodna konferencija šefova vjerske službe u vojsci

  • 0101

Međunarodna konferencija šefova vojnih vjerskih službi, 29. po redu, održna je u Helsinkiju od 05. do 09. februara 2018. godine. Radna tema Konferencije je bila ''Vjera, mir i sigurnost u našem vremenu''. Tokom Konferencije učesnici Konferencije su imali priliku slušati eminentne izlagače kao i razgovarati o metodama rada i načinu doprinosa miru i sigurnosti kroz rad i ulogu vojne vjerske službe.

Na Konferenciji su učešće uzeli predstavnici iz 32 države, a među njima i predstavnici Vjerske službe Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine: Nesib-ef. Hadžić, Glavni imam OS BiH, protojerej Milorad Milinković, Nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva, i fra Mate Logara, kapelan bataljon 4. pbr. OS BiH. Oni su kroz učešće u diskusijama i razgovorima sa kolegama iz vjerskih službi drugih zemalja iskoristili priliku da na najbolji način promovišu Vjersku službu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Uz zajedničko druženje, izmjene iskustava i pred¬stavljanje zemalja učesnica, ovogodišnja Konferencija donijela je značajno obogaćenje razmjene iskustava organiziranja vjerskog života u aktuelnim prilikama.