Promo banner

A+ A A-

MIZ Tuzla: Dodijeljene 44 stipendije učenicima i studentima

06 02 2018 03 stipendije tuzla

U džamiji Kralj Abdullah u Tuzli, 02. februara 2018. godine je upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima Fonda za stipendiranje učenika i studenata Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali glavni imam Medžlisa Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Hasan-ef. Spahić, kao i članovi Komisije Fonda.

Komisija Fonda za stipendiranje u sastavu hfz. dr. Edin-ef. Peštalić, prof. Muhamed Ibrišević i mr. Admir Muratović nije imala nimalo lagan posao, jer je broj pristiglih prijava iz godine u godinu sve veći. U skladu sa Pravilnikom i raspoloživim sredstvima donijeli su odluku da Fond ove školske godine stipendira 44 učenika i studenata.

Stipendisti su uspješni učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti sa područja Medžlisa Tuzla. Među dobitnicima stipendija je 13 osnovaca, 14 srednjoškolaca i 17 studenata.

Učenicima, studentima i njihovim roditeljima se ovom svečanom prilikom obratio glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović koji je ukazao na važnost postizanja dobrih rezultata u školovanju i primjernog odnosa  prema zajednici.

Čestitke je stipendistima uputio i predsjednik Hasan-ef. Spahić.

Također, istaknuto je da je  ovo jedan od najboljih projekata Medžlisa jer podržava populaciju koja je na putu sticanja znanja.

Vrijedi istaći da je osnovni fond iz kojeg se dodjeljuju stipendije su izdvajanja imama MIZ Tuzla u prvom redu, potom uposlenika, vakifa i džematlija sa područja Medžlisa Tuzla.