Promo banner

A+ A A-

U Vitezu održana 17. redovna sjednica Savjeta Muftijstva travničkog

18 01 2018 03 muftijstvo travnicko sjednica

U srijedu 17.01.2018. godine u Vitezu je održana 17. redovna sjednica Savjeta Muftijstva travničkog za vjerska pitanja. Sjednicom je predsjedavao muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Sjednici su prisustvovali direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, glavni imami medžlisa Muftijstva travničkog, pomoćnik Muftije za vjerska pitanja i sekretar Muftijstva.

Na sjednici su tretirane aktuelne teme na području Muftijstva travničkog. Između ostalog usaglašena je forma izvještaja o radu medžlisa i plana rada za 2018. godinu, istaknuta je važnost izrade kvalitetnih projekata za rad sa omladinom, kao projekata odjela za porodicu, brak i ženski aktivizam, date su smjernice za održavanje skupština džemata i medžlisa te su iznesene informacije vezane za završnicu takmičenja „Hind 2018“.

Nakon podne-namaza uslijedila je posjeta porodici Trako, vlasnicima robne kuće "STILL" Vitez na Počulici. Posjetom privrednicima na području Muftijstva travničkog članovi Savjeta žele iskazati podršku razvoju privrede i otvaranju novih radnih mjesta.

(www.muftiluk-tr.ba