Logo

Saopćenje za javnost Medžlisa IZ Gornji Vakuf

  • Published in
  • Kategorija: Muftijstva
  • Štampa

gornji vakuf„Zbog istine kao trajne i neprolazne kategorije te zbog javnog mnijenja i želje za jedinstvom i slogom našeg naroda iznosimo svoje reagiranje i demanti na tekst objavljen anonimno, bez potpisa autora“, saopćeno je iz Medžlisa Islamske Gornji Vakuf povodom, kako je navedeno, lažnih napisa i insinuacija iznesenih na račun ovog medžlisa i njegovog rukovodstva na jednom web-portalu a kasnije preuzetih na nekim društvenim mrežama. U ovom saopćenju se dalje navodi:

- Ovom prilikom jasno i glasno demantiramo gnusne laži i insinuacije koje su iznesene u tekstu a u kojima je jasna namjera da se poremeti jedinstvo i sloga muslimana te ukalja ugled MIZ Gornji Vakuf. Pozivamo sve koji to žele, nadležne institucije posebno, da se jasno uvjere u neosnovanost navedenih laži te da potraže prave i istinite informacije u kancelariji Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf. Spremni smo za sve što Medžlis radi odgovarati pred očima javnosti.

Ponosni smo na sve što smo učinili za razvoj i prosperitet Medžlisa i naše Islamske zajednice kao duhovne kičme bošnjačkog naroda. Ne želimo se hvaliti, ali zbog istine i ljudi koji pomažu, vole i podržavaju Islamsku zajednicu želimo ukratko kazati šta je sve urađeno u mandatu aktuelnog Izvršnog odbora Medžlisa.

Jasno je da su i svi prethodni sastavi izvršnih odbora Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf dali veliki doprinos u izgradnji i afirmaciji Medžlisa, tako da je ovaj Izvršni odbor neke poslove započete ranije uz Božiju pomoć završio a neke uradio od početka u svome mandatu.

Sa ponosom ističemo da je MIZ Gornji Vakuf završio izgradnju Islamskog edukativnog centra „NUR". U ovoj zgradi je BBI banka, biblioteka sa kafeterijom, velika multimedijalna sala za kurseve, predavanja, druženja i edukaciju, te musafirska soba. Ove aktivnosti smo završili zahvaljujući našim prijateljima iz islamskog svijeta, institucijama i ministarstvima Države i Srednjobosanskog kantona te našim vrijednim vakifima iz Gornjeg Vakufa i drugih gradova domovine i dijaspore.

Izgradili smo centralnu gasulhanu sa pratećim objektima koja je bila nužna za naš medžlis, opremili smo mektebskim inventarom (stolovi, stolice, table, katedre, informatička oprema) dvanaest mekteba na području našeg medžlisa, ostalo nam je da opremimo, ako Bog da, još pet mekteba. Također, ni ovu hairli akciju ne bismo mogli završiti bez donatora iz Bosne i Hercegovine i islamskog svijeta.

Uz Allahovu pomoć, trud džematlija i pomoć domaćih i stranih donatora obnovili smo enterijer, eksterijer i utopljavanje džamija, mekteba i imamskih kuća u džematima Bojska-Lužani, Gaj-Jagnjid-Kute, Dražev Dolac, Duratbegović Dolac, Pidre-Filani-Jelići i Kozica i Gornje Voljice. Zahvaljujući pomoći i donacijama donatora iz islamskog svijeta u toku je izgradnja džamije sa dvije munare u džematu Voljevac.

U budućnosti planiramo i izgradnju džamije u džematu Bistrica i mekteba u džematu Uzričje. Imamo još puno planova u razvoju i unaprjeđenju našeg medžlisa, stoga se nadamo da ćemo, ako Bog da, imati i dalju podršku i pomoć aktuelne vlasti, odnosno ministarstava i institucija kojima se iskreno zahvaljujemo na velikoj pomoći te naših cijenjenih donatora i vakifa, bez kojih ne bismo mogli uraditi sve navedene projekte.

Iskreno se zahvaljujemo našim džematskim odborima i džematlijama koji pomažu Medžlis kroz redovno plaćanje članarine i druge vidove pomoći koji su neophodni za normalan rad našeg medžlisa.

Zahvaljujući našim džematlijama, imami i uposlenici Medžlisa su do sada dobivali redovne plaće za rad u džematima, nadamo se uz Allahovu pomoć da će tako biti i u budućnosti.

Na kraju molimo Uzvišenog Allaha da nam pomogne u našim nijetima, a onima koji siju smutnju, laži i klevete samo radi lične promocije i interesa te zbog toga što ne mogu podnijeti uspjeh MIZ Gornji Vakuf i općenito Islamske zajednice, poručujemo da se boje Allaha, da razmisle o svojim postupcima, te da svoju intelektualnu i svaku drugo pozitivnu energiju usmjere u pomaganje našeg naroda i naše Islamske zajednice, jedino tako svi zajedno možemo uspjeti i na dunjaluku i na ahiretu, stoji na kraju saopćenja upućenog iz Medžlisa IZ Gornji Vakuf.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.