A+ A A-

U Tuzli održano takmičenja iz poznavanja knjige „Vjerovjesnik Muhammed a.s.“

11 12 2017 03 takmicenje tuzla

U Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina 10. decembra 2017. godine upriličeno je takmičenje iz poznavanja sire za učenike mekteba sa područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla. Učenici su odmjerili svoja znanja iz poznavanja knjige „Vjerovjesnik Muhammed a.s.“ autora Imama Vehbi Ismaila.

Ovom takmičenju prethodilo je kvalifikacijsko takmičenje koje je provedeno u svim tuzlanskim  mektebima. Pravo na učešće na završnom testiranju steklo je  75 polaznika.

Najbolje znanje iz sire su pokazali: Razić Maid (Dobrnja-104,5 boda), Dorić Lejla (Behram-begova džamija-100,5 bodova),  Hasić Amna (Moluhe-99,5 bodova), Kožar Edina (Sepetari-96,5 bodova), Hadžimehmedović Amina (Džamija Kralj Abdullah-96 bodova), Husić Emina (Sepetari- 94,5bodova), Huremović Hamza (Lipnica-93 boda), Hasić Edna (Avdibašići-92 boda), Huskanović Fatima (Džamija Kralj Abdullah-91,5 bod) i Bikić Hazim (Hadžijska džamija- 91 bod).

Nakon testiranja polaznike mekteba. njihove roditelje i muallime poselamio je i zahvalio se na učešću glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanović. Huskanović je istakao da je cilj ovog takmičenja  bio da se u mjesecu rođenja našeg Poslanika a.s. djeca druže sa sirom i na taj način nauče životopis Božijeg Poslanika.