A+ A A-

Muftija zenički primio sekretare organa i ustanova islamske zajednice Muftiluka zeničkog

08 12 2017 02 muftija zenicki skretari

U srijedu 6. decembra 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je sekretare medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i sekretara Islamskog padagoškog fakulteta u Zenici.

Prijem u Uredu muftije organiziran je u čast sljedećih sekretara: Hasan Mucić, dipl. pravnik (IPF u Zenici), Nihad Durmić, dipl. pravnik (MIZ Zenica), Amira Mehmedović (MIZ Žepče), mr. Elvir Mehić (MIZ Zavidovići), Eldis Kusur, dipl. pravnik (MIZ Maglaj), Kasim Halilović, dipl. pravnik (MIZ Tešanj), Adis Bekrić, dipl. pravnik (MIZ Doboj), Samir Fajić, dipl. ecc. (MIZ Teslić). Prijemu je prisustvovao i sekretar Muftijstva zeničkog Edin Kavazović, diplomirani teolog.

Susret sa sekretarima bio je prilika za razgovor o stanju u oblasti administrativno-pravnog poslovanja medžlisa Islamske zajednice i izazovima s kojima se susreću u praktičnoj primjeni normativnih akata Islamske zajednice.

Muftija zenički kazao je da je važno da imamo sekretare diplomirane pravnike koji mogu da prate normativna akta, koja se donose na nivou Rijaseta, i da iste mogu usklađivati sa aktima koji se donose na nižim nivoima organa i ustanova. Posebno je važno da sekretari prate instrukcije Vakufske direkcije u vezi sa vakufskom imovinom.

Muftija zenički zahvalio se sekretarima na odgovornom, kvalitetnom i efikasnom izvršavanju poslova i radnih zadataka.