Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički prisustvovao centralnom mevludu MIZ Zavidovići povodom 12. rebiu-l-evvela

  • 0202

U Gradskoj džamiji u Zavidovićima, u subotu 2. decembra 2017. godine, poslije podne-namaza, organiziran je centralni mevlud za područje Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići povodom 12. rebiu-l-evvela.

U nizu sadržajnih manifestacija koje je organizirao Medžlis Islamske zajednice Zavidovići, centralni mevlud okupio je veliki broj džematlija iz svih džemata Medžlisa Zavidovići.

Mevludu su prisustvovali svi imami zavidovićkog medžlisa predvođeni glavnim imamom Izet ef. Čamdžićem.

Gosti na centralnom mevludu bili su muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović i hor Medžlisa IZ Sarajevo, kojeg čine imami ovog medžlisa.

U uvodnom dijelu programa glavni imam MIZ Zavidovići poselamio je prisutne i istakao značaj mevludskih okupljanja.

Mevludski program izveli su imami Medžlis IZ Sarajevo.

Glavni imam Medžlisa IZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović u svom obraćanju, između ostaloga, naglasio je važnost slijeđenja Poslanika Muhammeda, a.s., kao uzora ljudima u svakodnevnom životu. 

Muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svojoj besjedi ukazao je na obavezu muslimana da odgajaju svoju djecu da vole Božijeg Poslanika i njegovu porodicu, da uče Kur'an. Pozvao je muslimane da čuvaju vjeru, džemat, moral i međusobno jedinstvo i slogu.