Greška
  • [SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerija/11-11-2017-01-dzamija-igman is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

A+ A A-

Budući vojnici posjetili ratnu džamiju na Igmanu

U skladu sa Planom rada sa mrežom mladih Vojnog muftijstva, 10.11.2017. godine kandidati na obuci za vojnike u Centru za osnovnu obuku Pazarić, posjetili su Ratnu džamiju na Igmanu. Domaćin kod Ratne džamije na Igmanu bio je brigadni imam Mehmed-ef. Latić koji je održao historijski čas o nastanku i važnosti džamije a posebno ove Ratne. Zajedno sa budućim mladim vojnicima bio je i Glavni imam Oružanih snaga Nesib-ef. Hadžić koji je ovom prilikom, napomenuo na aktivnosti koje Vojno muftijstvo organizira sa mrežom mladih, na sadržaje u povodu rođenja Muhameda, a.s., te je  uputio svoju poruku o važnosti ustrajnosti u životu a posebno u vojničkom pozivu. 

Vojnici su klanjali džuma namaz u Ratnoj džamiji na Igmanu, kou je predvodio Harun Hodžić. Prije nego su se vratili u kasarnu na izvršenje drugih zadataka, još neko vrijeme su se družili na platou Ratne džamije. Vojno muftijstvo je osiguralo sendviče za buduće vojnike koji je samo na kratko zamijenio vojnički grah.

{gallery}galerija/11-11-2017-01-dzamija-igman{/gallery}