A+ A A-

Promovisana monografija i zbornik radova Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

U amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću 08. novembra 2017. godine promovisana je Monografija Islamskog pedagoškog fakulteta i Zbornik radova br. 8. Promotori ovih značajnih izdanja bili su doc. dr. Hajrudin Hodžić, ujedno njihov glavni i odgovorni urednik, dekan Fakulteta prof. dr. Fuad Sedić, rektor Univerziteta u Bihaću prof. dr. Fadil Islamović i bihaćki muftija Hasan ef. Makić.

09 11 2017 01 promocija ipf bihac

Između ostalog promotori su rekli da je objavljivanje Monografije značajan iskorak Fakulteta, dokaz njegove ispravne orjentacije i u isto vrijeme primjer valjanog rada. Naznačili su da su u Monografiji, kroz petnaestak tekstova, zabilježeni najbitniji momenti ove institucije koji na argumentovan način kazuju o njenom historijskom osnivanju, razvijanju i kvalitetnom uključivanju u društvene tokove i zajednicu. Promotori su također  podsjetili da se Monografijom željelo ovjekovječiti 20 godina plodonosnog rada ove renomirane institucije Islamske zajednice i članice Univerziteta u Bihaću i zabilježiti sve aktere koji su pregalaštvom, maksimalnim angažmanom, pomaganjem i studiranjem ostavili trag na listovima ovog hrama znanja i time doprinijeli njegovom izrastanju i napredovanju.

Osvrćući se na Zbornik radova Fakulteta, osmi po redu, promotori su istakli da je štampani Zbornik objedinio petnaestak stručnih radova iz više naučnih oblasti s čime su nastavnici i saradnici potvrdili svoju opredjeljenost da se dokazuju i upotpunjuju svoje naučno-istraživačke sposobnosti kroz dosezanje novih teorijskih pa i praktičnih iskustava.

Organizovanom promocijom svojih izdanja Fakultet se na najljepši način predstavio javnosti, iznova pokazao da se voljom, znanjem i upornošću postižu ciljevi i ostvaruju planovi, odnosno da zapisano svjedoči o prošlosti za radi bolje budućnosti.