Promo banner

A+ A A-

Oproštajni sastanak reisu-l-uleme s ambasadorima muslimanskih zemalja

Sarajevo, 13. novembar 2012. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić imao u Rijasetu oproštajni sastanak sa 10 ambasadora muslimanskih zemalja.

Reisu-l-ulema je iskoristio priliku da se zahvali na saradnji ambasada muslimanskih zemalja sa Islamskom zajednicom, posebno na brizi za njene institucije, obnovi džamija i podršci međureligijskom dijalogu.

reis-amb-isl-zem-11-2012-1

Prilikom ovog susreta reisu-l-ulema je ambasadorima uručio knjigu „Religije u BiH – monografije vjerskih zajednica i crkava“ i pismo zahvalnosti.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je ambasadorima preporučio novoizabranog reisu-l-ulemu Huseina  Kavazovića s molbom da nastave saradnju s Islamskom zajednicom, posebno u oblasti razvijanja vjerskog dijaloga i širenja suživota i tolerancije.

Svi ambasadori, pojedinačno,zahvalili su reisu-l-ulemi na saradnji s njihovim ambasadama i izrazili nadu da će stečeno iskustvo u vođenju Islamske zajednice nastaviti koristiti u daljem radu i aktivnostima.

Zahvalu su uputili i zamjeniku reisu-l-uleme hafizu Ismetu Spahiću koji je također prisustvovao ovom oproštajnom sastanku.

Ambasadori su izrazili dobrodošlicu novoizabranom reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i iskazali svoju spremnost za saradnju za dobrobit Islamske zajednice i BiH i međuvjerskog razumijevanja.

  • 0101