Promo banner

A+ A A-

Konferencija za novinare u povodu dodjele Menšure

muftija-kavazovic-huseinSarajevo, 9. novembar 2012. (MINA) - U povodu svečanog uručenja Menšure četrnaestom reisu-l-ulemi i vrhovnom muftiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein efendiji Kavazoviću u Kabinetu reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u srijedu 14. novembra 2012. godine u 12.30 održat će se konferencija za novinare. 

Novinarima će se obratiti: 

- Safet Softić, predsjednik Sabora IZ u BiH i predsjednik Odbora za dodjelu Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi Husein efendiji Kavazoviću; 

- Muharem Hasanbegović, predsjednik Organizacionog odbora za pripremu svečane ceremonije za predaju Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi Husein efendiji Kavazoviću; 

- Zehra Alispahić, PR Organizacionog odbora za pripremu svečanosti; 

Želimo izvijestiti i sve zainteresirane elektronske radio i televizijske stanice u zemlji i inozemstvu da će biti organiziran direktan prijenos svečanosti dodjele Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi iz Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu u četvrtak 15. novembra 2012. godine nakon podne namaza te da uobičajenom procedurom sa BHTV dogovore preuzimanje signala. (Digitalni SD signal (16:09 aspect ration)  sa logom BHRT-a,  space-a na satelitu EUTELSAT 12 WEST A.)  

Istovremeno vas obavještavamo da prijavu svojih akreditiranih predstavnika izvršite do 13. novembra 2012. na adresu: 

mensura2012@gmail.com  uz naznaku medijske kuće i imena novinara, saopćeno je iz Organizacionog odbora za pripremu svečanosti ceremonije za predaju Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi mr. Husein ef. Kavazoviću.