Promo banner

A+ A A-

Porodično druženje imama u Kotor Varošu

Udruženje Ilmijje Kotor Varoš već tradicionalno organizira jednodnevne porodične izlete svojih članova, a sa ciljem što boljeg međusobnog upoznavanja porodica i ostvarivanja što bolje komunikacije među imamima, a u svrhu postizanja što kvalitetnijih rezultata u poslovima koje obavljaju.

Ovogodišnji izlet je bio u ponedjeljak 14. Septembra i zajedničko druženje je bilo na Vlašiću, a prelijep septembarski dan upotpunio je ljepotu ovog druženja.

Naravno pored svih drugih ciljeva ovakvih skupova , ova druženja imaju za cilj i stjecanje novih saznanja i upoznavanje ljepota prelijepe nam domovine Bosne i Hercegovine. Tako smo obišli i vidjeli ljepote Vlašića, ali i posjetili Korićanske stijene, koje bude bolne uspomene kod Bošnjaka, jer je na tom mjestu strijeljan veliki broj ljudi iz mnogih mjesta banjalučke regije, a posebno veliki broj Prijedorčana je zvjerski ubijen na Korićanskim stijenama.

Ovakvi izleti su posebna radost za djecu, koja su dan provela uz igru i druženje, a posebno im je bila zanimljiva igra uz rijeku Ugar. Kotorvaroški imami trenutno imaju 20 djece, a ako Bog da broj će se povećavati.

Preporučujemo svima da  posjete  planinu Vlašić, jer se uistinu ima šta vidjeti.

Nijaz Duzan

  • 11