Promo banner

A+ A A-

Deset povratničkih kuća utoplila firma „Amelšeh“ doo iz Velike Kladuše

U subotu, 12. septembra 2015. godine, deset povratničkih porodica u Bratuncu je dobilo donaciju u građevinskom materijalu za utopljavanje vanjskih zidova od firme „Amelšeh“ doo iz Velike Kladuše.

Projekat je realiziran preko Udruženja Ilmije u Bosni i Hercegovini te je tom prilikom u posjeti  Medžlisu Islamske zajednice Bratunac i Udruženju ilmije Bratunac bio Predsjednik Mensur ef. Pašalić i član Skupštine Udruženja Esad ef. Pepić.  Vrijednost donacije za svaku porodicu bila je oko 2500 KM, zavisno od veličine kuće.

Vlasnik firme „Amelšeh“ doo iz Velike Kladuše je Enver ef. Melkić , koji već dugi niz godina na različite načine pomaže ovdašnje povratnike. Korisnici donacija nisu krili radost i zadovoljstvo dobivenim materijalom koji su dužni sami da ugrade. Enver ef. Melkić je dugi niz godina radio kao imam a zadnjih dvadesetak godina se bavi privatnim biznisom i veoma je uspješan poduzetnik koji pomaže Zajednicu i poznaje prilike i potrebe našeg naroda. Trenutno obnaša funkciju Predsjednika Izvršnog Odbora Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša.

Odabir korisnika donacije vršilo je Udruženje ilmije Bratunac a glavni kriterijum bio je da porodica ima malu djecu i da nije u mogućnosti da sama isfinansira oblaganje i utopljavanje svoje kuće. Udruženje ilmijje Bratunac je nakon podjele donacija organiziralo svečani ručak u Musafirhani mektebskog centra u Hranči nadomak Bratunca, za članove Udruženja i musafire na čelu sa Predsjednikom Mensur ef. Pašalićem. Podne –namaz obavljen je u Gradskoj bratunačoj džamiji a nakon toga proučena je fatiha Mustafi ef. Muijkanoviću, prijeratnom glavnom imamu kojeg su ubili u logoru a koji je ukopan u haremu džamije. Donatoru Enver ef. Melkiću i njegovoj firmi kao i Mensur ef. Pašaliću i Udruženju ilmije u Bosni i Hercegovini uručene su prigodne zahvalnice.

Elvir ef. Hodžić

  • 0101