A+ A A-

Reprezentacija Ilmijje nastupa na turniru u Mostaru povodom 1. Marta - Dana nezavisnosti

Malonogometna reprezentacija udruženja Ilmijje IZ-e u BiH, koja je oformljena krajem prošle godine, nastavlja sa realizacijom svog godišnjeg Plana za 2015. godinu, u okviru kojeg je Odbor za sport Ilmijje, planirao učešće na turnirima koji će doprinijeti kvalitetnoj promociji rada Udruženja, Rijaseta IZ-e u BiH, kao i zajednice u cijelosti.

27-02-2015-07-sel-ui-1

 

Prilikom gostovanja na radiju BIR, predsjednik Odbora za sport Nesib ef. Hadžić je istakao kako je  ”cilj djelovanja malonogometne reprezentacije Udruženja, upoznavanje i snažnije vezivanje imama i džematlija, te promocija islamskih vrijednosti i moralnog ponašanja u javnom prostoru!”

Za sve uposlenike Islamske zajednice u BiH i članove Udruženja Ilmijje koji učestvuju u ovom projektu na bilo koji način, prilika je ovo da se još bolje upoznaju i zbliže, razmijene radna i životna iskustva. Predsjednik Ilmijjinog Odbora za sport Nesib ef. Hadžić je prilikom svog gostovanja u Sportskom mozaiku radija BIR istakao kako je “odavno postojala ovakva ideja, ali ona do sada nije realizirana. Prošle  godine smo uspjeli u tome, naravno uz pomoć Udruženja ,te uz pomoć reis-ul-uleme, koji je pružio moralnu, ali materijalnu podršku ovom projektu. Cilj projekta je da se na ovakvim i sličnim susretima pokažu sportske vještine svršenika bh. medresa, danas uposlenika Islamske zajednice u BiH koje želimo uvesti u društvena događanja u BiH i da na taj način pokažemo ono što je još važnije, a to je da doprinesemo promovisanju islamske vrijednosti kulture ponašanja i natjecanja u onome što je dobro!”

Reprezentacija Ilmijje će 01. i 02. marta tekuće 2015. godine, na poziv KMF “Neretva” iz Mostara u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Info servisom za mlade, uzeti učešće na turniru koji se organizira u okviru Manifestacije “Od srca domovini”,  a koja ima za cilj promociju i oživljavanje sportskog duha grada Mostara, te pripadnosti i opredijeljenosti jačanja državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Manifestacija, kojoj će pretpostavlja se prisustvovati oko 500 posjetilaca, podrazumijeva i ovaj pozivni turnir za seniore koji će se održati u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru. U takmičarskom dijelu će nastupiti 8 ekipa, među njima i selekcija Ilmijje, po sistemu dvije grupe po 4 ekipe, nakon čega će uslijediti polufinalne i finalne utakmice.

Podsjećamo da je reprezentacija Ilmijje svoj prvi nastup imala na 23. međunarodnom tradicionalnom Bajramskom turniru u malom fudbalu, koji se odigrao u KSC Skenderija 06. i 07. oktobra prošle godine, kada je selekcija pod vodstvom Ferika Dizdarevića osvojila treće mjesto, nakon čega je ova selekcija Ilmijje uzela učešće i na “Dijamant kupu” u Gracu, te malonogometnom turniru u Prijedoru.

Edin Spahić