A+ A A-

Reisu-l-ulema primio američkog ambasadora

Sarajevo,  21. 07. 2010 (MINA) -  Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić danas je primio u oproštajnu posjetu Čarlsa Ingliša (Charles English) ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Čarls Ingliš iskazao je poštovanje prema Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i njenim aktivnostima i zahvalio se na korisnoj saradnji. Ambasador Ingliš izrazio je nadu da će se Bosna i Hercegovina nastavi razvijati u duhu suživota, tolerancije, međukulturnog i međuvjerskog dijaloga.

reisu-l-ulema-ambasador-SAD

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić zahvalio se ambasadoru Inglišu za doprinos u razvijanju dobrih odnosa između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i zamolio ga da prenese u Vašington zahvalnost Islamske zajednice za doprinos kojeg američki narod daje u postratnom oporavku bosanskohercegovačkog društva.  Također reisu-l-ulema je izrazio nadu da će američko prisustvo biti još značajnije u izgradnji multinacionalne države i multikulturnog društva u Bosni i Hercegovini i zapadnom Balkanu.