A+ A A-

Predstavnici Saveza sjedeće odbojke kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 20. maj 2010. (MINA) -  Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predstavnike Saveza sjedeće odbojke BiH: Miralema Zubovića, predsjednika  Saveza, Mirzu Hrustemovića, selektora reprezentacije i  Ismeta Godinjaka, reprezentativca i predsjednika Zlatnih ljiljana Kantona Sarajevo i igrača.

Oni su upoznali Reisu-l-ulemu o predstojećim aktivnostima pred svjetsko prvenstvo u Oklahomi (SAD).

Reisu-l-ulema je čestitao našim svjetskim prvacima u sjedećoj odbojci na dosadašnjim uspjesima i zahvalio im što svijetom pronose lijep glas o BiH.

reis-odbojkasi-2010

U razgovoru su obavijestili reisu-l-ulemu da je sljejdeće svjetsko takmičenje u Oklahomi (SAD) od 8. do 19. jula ove godine. Pošto u Americi živi mnogo Bošnjaka protjeranih iz BiH, posebno u Sent Luisu, to je dobra prilika  da bosansko-hercegovački šampioni budu  njihovi gosti. Reisu-l-ulema je podržao jedan takav njihov  susret  u dijaspori posebno u džematima Sent Luisa.

Reisu-l-ulema je također iskoristio priliku da pozove sve institucije u državi, sve sportske institucije na nivou države, entiteta i kantona da pomognu Savez sjedeće odbojke BiH i da se ovim ljudima koji su ponijeli zastavu časti i dostojanstva naše zemlje  na svaki način pomogne, jer  oni mogu poslužiti kao najbolji primjer  kako se radom, trudom i zalaganjem mogu postizati uspjesi koje poznaje cijeli svijet.