A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u oproštajnu posjetu iranskog ambasadora

Sarajevo, 13. april 2010.(MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio u oproštajnu posjetu iranskog ambasadora u BiH Ahmada Fard Hosseina.

Reisu-l-ulema je ambasadoru Hosseiniu zahvalio na doprinosu koji je dao za vrijeme svoje diplomatske misije u BiH, posebno na dobroj saradnji s institucijama i ustanovama Islamske zajednice i pomoći u pogledu obnove islamskih objekata i povratničkih džemata.

Reis-iranski-ambasador-2010

Reisu-l-ulema je zamolio ambasadora Hosseinia da prenese zahvalu i selame imamu Hameneiju, ajetullahu Dženetija i predsjedniku Ahmedinedžadu.

Ambasador Islamske Republike Iran u BiH Ahmad Fard Hosseini je izjavio da s lijepim uspomenama odlazi iz BiH.

- Posebno lijepe uspomene nosim iz kontakata s Reisu-l-ulemom i Islamskom zajednicom. Od njih sam uvijek imao podršku. Drago nam je da je Reisu-l-ulema zadovoljan posjetom koju je imao u Iranu.Nadam se da će i članovi MRV BiH kada budu posjetili Iran također biti zadovoljni.

Islamska zajednica kao duhovni centar u meni je uvijek izazivala motivaciju i duhovnu energiju. Reisu-l-ulema je za bošnjački narod i za BiH koristan i djelotvoran.

Reis-iranski-ambasador-2010-1

Ambasador je istakao blisku saradnju i sa Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu.

- Tokom svog boravka i rada u Sarajevu osjećao sam bliskost s ljudima i nadam se da će se to i dalje nastaviti, rekao je između ostalog ambasador Hosseini, zaželivši svima u BiH sve najbolje.