Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema i turski ambasador razgovarali o shemama OHR-a

Sarajevo, 23. novembar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio turskog ambasadora u BiH Vefahana Ocaka.

Turski-ambasador-Reis-Ceric-2009

Turski ambasador je reisu-l-ulemu obavijestio o raspravi u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira o shemama koje su se pojavile u OHR-u i o odgovoru Sabora Islamske zajednice o shemama OHR-a u kojima se  ugledne ličnosti iz bošnjačkog naroda stavljaju u kontekst islamskog terorizma i organiziranog kriminala.

Reisu-l-ulema je zahvalio turskom ambasadoru na naporu i trudu da se ovaj slučaj završi na obastrano vraćanje povjerenja između Islamske zajednice i OHR-a iako će, kako je kazao, trebati dosta vremena da se povrati povjerenje na nivo kakav je bio prije pojave ovih shema. Također je  izrazio nadu da je ovo dobra prilika da se ukaže na potrebu da svako radi svoj posao i da se zaustavi  širenje sumnji i pogrešnih informacija  koje mogu biti štetne  za pojedinca i zajednicu.

Na kraju razgovora, turski ambasador u BiH Vefahan Ocak je reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću čestitao nastupajući Kurban-bajram.