Promo banner

A+ A A-

Reis primio predsjednika Lige "Muamer El-Gadafi"

Sarajevo, 10. novembar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio predsjednika Lige Muamer El-Gadafi- Bosanska omladina Amera Hadžića i potpredsjednika Safera Terzića.

Predsjednik-Lige-Muamer-El-Gadafi-10.11.09

Liga Muamer El-Gadafi ima za cilj održavanje uspomena na dobročinstvo koje je libijski lider Muamer El-Gadafi pokazao prema bosanskoj djeci za vrijeme agresije na BiH. Njih oko 1100 bili su lični gosti libijskog lidera Muamer El-Gadafia od decembra '92. do juna'94. Za to vrijeme libijski lider Muamer El-Gadafi je brinuo o svim njihovim potrebama uključujući školovanje i druge životne potrebe. U znak zahvalnosti i želje da se očuva trajno prijateljstvo između bosanskog i libijskog naroda Liga Muamer El-Gadafi se osniva radi budućih generacija Bošnjaka koje će uvijek imati  prijatelja u lideru Mumaer el-Gadafiu i libijskom narodu.

Reisu-l-ulema je podržao osnivanje Lige Muamer El -Gadfi i ponudio svu potrebnu pomoć da se ova Liga što prije registrira u nadležnim institucijama države BiH kako bi Liga mogla ostvarivati svoje plemenite ciljeve širenja prijateljstva u svijetu, a posebno sa libijskim narodom koji ima tradicionalno dobre odnose sa svim narodima i građanima BiH.