Promo banner

A+ A A-

Podrška jedinstvu IZ-e

Sarajevo, 28. februar 2009. (MINA) - Predsjednik Medžlisa IZ Novi Travnik, glavni imam,svi imami,članovi Izvršnog odbora Medžlisa, predsjednici džematskih odbora, vjeroučitelji, članovi Odbora za izgradnju džamije u Novom Travniku i više uglednih muslimana s područja općine Novi Travnik posjetili su danas reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića.

Prvo su u Carevoj džamiji u Sarajevu klanjali podne namaz koji je predvodio reisu-l-ulema dr. Cerić, a nakon klanjanja namaza u ime ove brojne delegacije u džamiji su se obratili predsjednik Medžlisa i glavni imam.

Oni su izrazili reisu-l-ulemi bezrezervnu podršku u njegovom radu, projektima koji se realizuju u Islamskoj zajednici, posebno izgradnji sjedišta Rijaseta na Kovačima u Sarajevu, i osudili napade pojedinih medija na instituciju Reisu-l-uleme, Rijaseta i Islamske zajednice uopće.

U kraćem obraćanju reisu-l-ulema dr. Cerić je zahvalio na posjeti i riječima podrške koju su mu iskazali, istakavši pri tom da i pored napada on i  i Islamska zajednica se osječaju snažnijim i uz Božiju pomoć idu dalje.

Nakon susreta u Carevoj džamiji delegacija iz Novog Travnika zajedno s reisu-l-ulemom Mustafom Cerićem posjetila je šehidsko mezarje na Kovačima i mezar predsjednika Izetbegovića gdje su proučili fatihu, a potom su razgledali gradilište za zgradu sjedišta Rijaseta gdje su ih izvođaći upoznali o toku  radova na ovom značajnom projektu.