Promo banner

A+ A A-

U SARAJEVU ZASJEDANJE EVROPSKOG VIJEĆA ZA FETVE

kardavi1     Sarajevo, 14. maj, 2007. (MINA) U Sarajevu će se od 15. do 20. maja 2007. g. održati XVII redovna sjednica Evropskog vijeća za fetve i istraživanja.

     Na ovoj sjednici Evropsko vijeće za fetve i istraživanja raspravljat će o temi "Muslimani u Evropi - državljanstvo (građanstvo) i integracija".

     Sjednici će prisustvovati, pored predsjednika Evropskog vijeća i njegovih članova i brojni gosti i istaknuti alimi.

     U povodu obilježavanja desetogodišnjce uspješnog rada Evropskog vijeća za fetve i istraživanja u utorak15. maja 2007. g. u 17, 30 sati u Kulturnom centru kralj Fahd bin Abdul Aziz u Sarajevu, bit će održana ceremonija Svečanog otvaranja XVII redovne sjednice Vijeća, čiji će domaćini bit predjednik Vijeća  dr. Jusuf Karadavi i reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić.

     Evropsko vijeće za fetve i istraživanja osnovano je u Dablinu (Irska), 1997. god., s ciljem promišljanja i davanja odgovora i uputa o pitanjima i savremenim problemima sa kojima se susreću evropski muslimani.

     Predsjednik Vijeća je istaknuti islamski učenjak dr. Jusuf Karadavi, a njegovi članovi su istaknuti alimi, između ostalih i reisu-l-ulema IZ u BiH  dr. Mustafa Cerić.