A+ A A-

PRVA SJEDNICA ODBORA ZA IZGRADNJU DŽAMIJE U BIHAĆU

bihac)     Sarajevo, 7. januar 2008. (MINA) - Novi odbor za izgradnju Gradske džamije u Bihaću, kojeg je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić imenovao prilikom nedavne petodnevne posjete Muftiluku bihaćkom održao je u Uredu muftije bihaćkog prvu radnu sjednicu 5. januara 2008. godine. Sjednica je održana u sastavu kojeg čine predsjednik Odbora muftija bihaćki Hasan Makić, te članovi Hamdija Lipovača, Edin Dedić, Mensur ef. Čehić i Enver ef. Moranjkić.

     Na sjednici se raspravljalo o dosadašnjim aktivnostima oko izgradnje džamije u Bihaću te se donijela odluka da se za izradu projektne dokumentacije raspiše konkurs na temelju već usvojenog idejnog rješenja.

     Također, donesena je odluka da Medžlis IZ u Bihaću odmah podnese detaljan izvještaj Odboru za izgradnju džamije o svim aktivnostima oko izgradnje džamije u Bihaću sa posebnim osvrtom na dosad prikupljena sredstva u tu svrhu.Odbor je kooptirao Abida ef. Veladžića, kao sabornika da pomogne Odboru u njegovom radu, dok je Suad ef. Mahmutović zadužen za prezentiranje projekta džamije široj javnosti.